Perşembe, Nisan 18, 2024
   
Yazı
Hata
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 172

Gençleri sanal bağımlılıktan kurtarma çalışması Son Güncelleme: 27 MAYIS 2019

Gençleri sanal bağımlılıktan kurtarma çalışması

Son Güncelleme: 27 MAYIS 2019

Sosyal medya ve teknoloji bağımlısı çocuk ve gençleri kurtarmak için Türkiye Yaşam Becerileri Programı hazırlandı. Programla çocukların teknoloji başta olmak üzere tüm bağımlılıklara karşı risk faktörleri sıfırlanacak, koruyucu faktörleri artırılacak, okul temelli koruyucu, güçlendirici bir eğitim programı hayata geçirilecek

Dr. Azize Nilgün Canel programla ilgili özetle şunları kaydetti:

“Türkiye’de şu anda aktif sosyal medya kullanıcısı 52 milyon. 6-15 yaş interneti yüzde 84’ü ödev veya öğrenme için kullandığını belirtmiş ama verilere göre, yüzde 80’i oyun olarak, oyun için de kullandığını itiraf ediyor. Avrupa ülkeleri içinde en çok internet süresi geçiren ülke Türkiye gözüküyor. Program, becerileri eğitimleri yoluyla madde kullanımına yönelecek risk faktörlerini azaltmak, koruyucu faktörleri artırmak hedefleriyle okul temelli koruyucu, güçlendirici bir eğitim programı.

İlk etapta 7’nci sınıf hedef. Şu anda özellikle 0-2 yaşta çocuğunu her türlü bağımlılıktan, teknoloji dâhil olmak üzere, nasıl koruyabileceğine dair anne eğitimleri olması gerektiğine ve bunun da sarmal yapıda bağlanarak, sonra 0-6 yaşa, ardından Türkiye yaşam becerileri modülüne ve Türkiye bağımlılıkla mücadeleye bağlanması gerektiğini düşünüyoruz.”

Milliyet

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile